<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2573510443532505187\x26blogName\x3dRainbow+Over+My+Eyes\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://rainbow02.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rainbow02.blogspot.com/\x26vt\x3d970756265827898920', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Rainbow Over My Eyes

 

130808

Hari itu tengah mencari-cari novel ternampak pulak sebuah buku agak kecil saiznya. Beberapa kali sudah aku keluar masuk kedai buku tu dan beberapa kali juga aku nampak buku tu tapi setiap kali aku belek-belek ja, tak baca pun isi buku tu. Jadi, hari tu aku bertekad nak beli buku tu. Aku pun capai la buku SUPER EXPERT MATHS QUIZ tanpa tengok isi buku tu lagi. Earlier, aku ingat buku tu cuma contains soalan-soalan maths modern, add maths, statistik etc yang related to calculation la. Balik rumah sambil guling-guling atas katil, aku buka la buku tu, antara isi-isi buku tu (randomly)

1. Who is considered to be the first modern mathematician?
2. Who built the first electronic calculating machine?
3. Who is responsible for introducing the idea of 'proof' in mathematics
4. Whose book The Laws of Thoughts became the basis of computer science?
5. What is septillion?
6. What is vigintillion?
7. Where does the 'correspondence theorem' figure in?
8. (x + a)^3 = x^3 + 3x^2a + 3xa^2 + a^3 known as?
9. Which is not a Fibonacci number?

and many more...

Terkejut jugak aku, mana aku tau semua jawapan soalan tu. Cikgu math aku tak ajar pun -_-"

Itu cuma 1.71% daripada soalan-soalan yang tersenarai. Semuanya ada 525 questions. COMMENT aku untuk buku ni : Shugoi! ^-^ dapat menambah kemahiran dalam matematik in all its diverse aspects. Nanti aku usahakan juga la jawab kesemua soalan tu, itupun kalau aku tak sibuk menghadap laptop >.<

arghhh sakitnya kepala aku *-* Semalam langsung tak boleh tidur, malam ni pulak sakit kepala yang melampau

dan kau, kalau tak suka kambing Anglo Nubian jangan bercerita tentang kambing Anglo Nubian. Aku tau ko benci species anglo nubian dan aku tau ko lebih suka kambing British Alpine. Aku tatau kenapa ko nak membandingkan jenis-jenis kambing ini sedangkan ia tetap kambing. Biarpun Anglo lebih hensem dari Alpine ko tetap tak berhak menyoalkan mengapa aku suka kambing Anglo Nubian. Aku ulang buat pertama dan seribu kali, aku punya suka la nak suka anglo nubian x 1000.

 

for this post

Leave a Reply